خدمات مهندسی پروژه تاسیسات جانبی پالایشگاه گاز پارس جنوبی (فازهای 15 و 16)

خدمات مهندسی پروژه تاسیسات جانبی پالایشگاه گاز پارس جنوبی (فازهای 15 و 16)

عنوان پروژه: خدمات مهندسی پروژه تاسیسات جانبی پالایشگاه گاز پارس جنوبی (فازهای 15 و 16)
تاریخ شروع: 1386
تاریخ پایان: 1391
کارفرما: گروه مپنا
کارفرمای اصلی: شركت نفت و گاز پارس
محل اجرا: تاسیسات خشكی: عسلویه -تاسیسات دریایی: 100 كیلومتری عسلویه واقع در خلیج فارس
شرح خدمات: فعالیتهای موننكو ایران در این پروژه شامل مرور مدارك طراحی پایه، تهیه اسناد فنی مناقصه و ارزیابی پیمانكاران، طراحی تفصیلی سیویل و سازه، بازنگری طراحی تفصیلی پیمانكاران، مهندسی عمومی و فصول مشترك، طراحی سهبعدی و خدمات مدیریت پروژه می‌باشد. علاوه بر آن بررسی و تایید نقشه های كارگاهی (Shop Drawings) و نقشه های عین ساخت (As-Built Drawings) پیمانكاران، نظارت و پیگیری امور مهندسی اجرا در كارگاه به عهده این مشاور میباشد.
توضیحات کامل:
میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که در خلیج فارس و در آب‌های سرزمینی ایران و قطر واقع شده ‌است. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی 10 سال کل ساکنان کره زمین تامین می‌گردد. وسعت میدان در سمت ایران نزدیك به 3700 كیلومتر مربع است كه مطابق برآوردهای انجام شده سهم ایران از این میدان نزدیك به 2/14 تریلیون متر مكعب گاز (برابر 8 درصد ذخایر جهان) و بیش از 18 میلیارد بشكه میعانات گازی است. ارزش سهم ایران از این میدان معادل 6/28 درصد ارزش مجموع ذخایر نفت و گاز كشور است و با احتساب ارزش 10 سنت برای هر متر مكعب گاز طبیعی و 50 دلار برای هر بشكه میعانات گازی ارزش این میدان حدود دو هزار و پانصد میلیارد دلار برآورد می‌شود.
این حوزه برای بهره‌برداری به 28 فاز تقسیم شده‌ است. هر یك از فازهای این میدان جهت استحصال 28 میلیون متر مكعب گاز (یك میلیارد فوت مكعب گاز) در روز طراحی شده‌اند. بهره‌برداری از هر یك از فازهای این میدان با احتساب درآمد ناشی از جایگزینی مصرف نفت, معادل 5/1 میلیارد دلار درآمد سالانه برای كشور به ارمغان خواهد آورد. توسعه هر فاز از این میدان حدود یك میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
هدف از توسعه فاز 15 و 16 پارس جنوبی، تولید گاز طبیعی جهت تامین مصارف داخلی كشور، تولید میعانات گازی (75 هزار بشكه در روز) ‌و گاز مایع (56.6 میلیون متر مكعب در روز) جهت صادرات، تولید اتان (2740 تن در روز) و سولفور (400 تن در روز) جهت خوراك واحدهای پتروشیمی می‌باشد. خدمات تاسیسات جانبی (یوتیلیتی) یك مجتمع نفت و گاز شامل خدمات نیروگاهی، انتقال، توزیع انرژی (شامل برق، گاز) و سیستم‌های آب‌رسانی، حرارتی و برودتی و فاضلاب می‌باشد